Ledelse vs Lederskab

Er der forskel på ledelse og lederskab og har det betydning for driften af vores virksomhed?

I mange virksomheder ser jeg at enkelte ledere bliver hyldet som gode og måske endda karismatiske ledere, som der bliver talt om og lyttet og stolet på i mange sammenhænge. Når så disse rejser af forskellige årsager opstår der altid et tomrum som organisationen lider under. Der vil selvfølgelig altid opstå en form for tomrum i forbindelse med at en person forlader en plads. En markant personlighed forsvinder, men dette bør vel ikke have afgørende betydning for organisationen såfremt der er tale om en organisation, dvs. en organisering af mennesker og ressourcer, der har til formål at frembringe ydelser og produkter til kunder.

Ofte står valget herefter mellem at vælge en fra organisationen, der er usikre på hvad ledelsesopgaven går ud på eller at vælge en person udefra med markante ledelsesmæssige karakteristika, men meget lidt kendskab til organisationens underliggende kultur, historie, medarbejdere og kunder.

Lederskab er en proces der skal sikre virksomheden og organisationens fremtidige evne til at forbinde kundeoplevelser, dygtige medarbejdere og hensigtsmæssige beslutninger. Sagt på anden måde at ledes mod gode og vedvarende resultater.

En god leder kan skabe gode resultater, mens lederskab fastholder fokus, momentum i udførelse af beslutninger, skaber tilpasningsevne overfor nye strategier og opbygger tillid fra medarbejdere, investorer og kunder.

Talrige undersøgelser viser at ledelse har stor betydning for skabelse af resultater og fastholdelse af medarbejdere og at virksomheder som er bevidste om deres udvikling af ledere og kommende ledere klare sig markant bedre end dem der saser på at ledelse hører til den enkelte leder.

Hvordan definere I lederskabet i jeres virksomhed?

Hvad gør jeres lederskab effektivt?

Hvad kan I gøre for at udvikle et endnu mere synligt og effektivt lederskab?

Hvis du er interesseret i at beskæftige dig yderligere med emnet kan jeg henvise til Salgsleder 1 hos BDU.

Hvad syntes du?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s